2020. már 16.

Hogyan maradjunk felelősség tudó vezetők?

írta: Ihász Gergely
Hogyan maradjunk felelősség tudó vezetők?

Tudjuk és érezzük, hogy ebben az időben nehéz hideg fejjel gondolkodni.

vezeto.jpg

Ott a kísértés, hogy minél gyorsabban hozzunk meg döntéseket. Egy borzasztóan nehéz és bizonytalan időszak ez most. A legbölcsebb ha nem kapkodunk.

De mégis mit tehetünk, hogy jó vezetők maradjunk egy ilyen krízis helyzetben?

Ne pánikoljunk:

Nem tesz jót senkinek ha felelőtlenül elkezdünk pánikolni. Alkalmazottainknak is arra van szükségük, hogy nyugodtak, magabiztosak maradjunk. Erős vezetőre van szükségük, aki utat mutat ebben a nehéz időszakban.

Ne állítsuk le a megrendeléseket:

A fertőzés mellett a legrosszabb, ha leáll a gazdaság, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek. Bánjunk bölcsen a megrendelésekkel és ne állítsuk le teljesen őket.

Kommunikáljunk aktívan az ügyfelekkel és partnerekkel:

A megbízható kommunikáció és a teljeskörű információ átadás most az egyik legfontosabb. Beszéljünk az érintetteinkkel, a munkavállalóinkkal, a partnereinkkel, ügyfeleinkkel.

Készítsünk vészterveket:

Tervezni, tervezni, tervezni! Készítsünk terveket, hogy miképpen oldjuk meg a felmerülő problémákat, és váratlan helyzeteket.

Becsüljük meg az alkalmazottakat:

Felelősséggel tartozunk alkalmazottaink iránt. Becsüljük meg őket és vigyázzunk rájuk. Tegyünk meg minden olyan munkáltatói intézkedést, amivel megvédhetjük őket, illetve könnyíthetünk terheiken és átsegíthetjük őket ezen a nehéz időszakon.

Készüljünk a “normál élet” visszatérésére:

Előbb vagy utóbb minden vissza fog térni a saját medrébe. Ha nem is lesz ugyan az, mint korábban, de így lesz. Erre is fel kell készülnünk.

Döntsünk higgadtan és bölcsen:

Sok döntést kell meghoznunk most és a legfontosabb, hogy minden munkáltatói intézkedésünk higgadt és átgondolt legyen, hiszen cégünk és munkavállalóink életét is befolyásolja majd.

Bízzunk a döntéseinkben:

Bízzunk magunkban! Legyen meg a hitünk, hogy átvészeljük ezt az időszakot, keressünk megfelelő alternatívákat és ne adjuk fel.

A munkavállalókat informáljuk rendszeresen és teljeskörűen minden őket érintő intézkedésről. Ezzel bizalmat építhetünk ki és elkerülhetjük, hogy nagyobb pánik alakuljon ki. Az élet normalizálódni fog, de addig is sok minden vàr még ránk.

Szólj hozzá

Gazdaság Siker Felelősség Bizalom Válság Vezető Feladatok Hatékoynság Skillandme